Nova nada Križevačke glumačke scene – Tea Sekelj

Iz redova dramske družine “Kolibrići” koja djeluje u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” stasala je jedna mlada, vrijedna i nadarena amaterska glumica, Tea Sekelj.
Tea je ove godine završila križevačku gimnaziju te je nakon 5 godina rada u Kolibrićima i ozbiljnih priprema u Zagrebu za prijamni na dramskoj akademiji upisala studij Gluma i mediji na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Između 50 kandidata Tea je izabrana u skupinu od 6 kandidata koji su prošli vrlo zahtjevan četverodnevni prijamni ispit te ove jeseni počinje studirati glumu u Rijeci. Tako je Tea postala jedna od rijetkih studentica glume iz našega grada.
Tei od srca čestitamo i vrlo smo ponosni na njen uspjeh koji je plod njezinog vrijednog rada i zalaganja.

Tea je članica dramske družine Kolibrići od njenog začetka 2017. godine te je s Kolibrićima glumila u oko 17 raznih uloga u tridesetak predstava, od kojih su mnoge bile glavne: Lovisa u Ronji, rokerica u božićnoj predstavi, Borisova mama, Krampus, baka Mraz, Julijeva baka, Akakijevičeva gazdarica, dadilja u Kishonovoj Crvenkapicu, gđa. Kishon, teta Ilka, teta Deta u Heidi, mama Huanita, Babuška, Marta u predstavi “Iza prozora”, Ratkova mama u predstavi “Lice”…
Svestrana i nadarena amaterska glumica, prava prijateljica i podrška članovima svoje družine, jednostavno – prekrasna mlada osoba!


Hvala Tei na predanom radu i neka joj je sretno dalje na svim njezinim putevima!”
Čestitkama i dobrim željama njezinih Kolibrića pridružuju se svi djelatnici Knjižnice!

(GKFMK)