Stolica po osobi 100 eura – svadbe nikad skuplje

Svadbe su ove godine zbog inflacije i krize osjetno poskupjele, pa se danas vjenčanje od 100 uzvanika sa svim troškovima gotovo da i ne može organizirati ispod 80.000 kuna.

Cijena menija po osobi tako je s prosječnih 60 eura prošle godine, ove skočila na prosječnih 70 eura, a sljedeće bi godine ta cijena mogla iznositi čak 80 eura po osobi, kaže vlasnica Gastro Globusa za Poslovni.

Tako je u samo dvije godine vjenčanje poskupjelo minimalno 30 posto. Arsen Maršanić, vlasnik Noi Due, riječke agencije za organizaciju vjenčanja, otkriva da je u riječkim i opatijskim restoranima cijena večere s pićem već 100 eura po osobi.

Jedan popularniji zagrebački svatovski bend pak otkriva kako su za cijenu od 2300 eura oni rezervirani cijelu sljedeću godinu. Najjeftiniju ponudu za fotografiranje jedan je zagrebački par mladenaca dobio u iznosu od 6000 kuna.

Dar od 100 eura po osobi, koji se dugo godina smatrao standardom, stvar je prošlosti. S takvim darom mladenci će jedva pokriti troškove svadbene dvorane, piše Poslovni.

Foto: pixabay