Tea Sekelj – mlada križevačka glumica nastavlja studirati u Rijeci

Križevčanka Tea Sekelj od 2017. godine članica je dramske družine “Kolibrići” pri Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”. U početku nije niti mislila postati članica jer, kaže, bilo ju je strah nastupa.  Voditeljica dramske družine Sanja Marković pozvala je Teinog brata da glumi, a kako je još bio malen, Tea ga je dovela u knjižnicu na prvi susret. Ostala je i – zavoljela glumu. 

-“Prebrodila sam strah od javnih nastupa, stekla sigurnost, svidjelo mi se i nastavila sam ići na dramsku radionicu. Nije mi više problem stati na pozornicu i ne samo glumiti, nego i voditi neku predstavu ili neki događaj.” – kaže Tea.

Imala je brojne uloge u predstavama koje su izvodili “Kolibrići”.

-“Imala sam 17 uloga i ne mogu izdvojiti koja mi je bila najbolja i najljepša. Svaka je drugačija, svaki put sam bila neki novi lik i morala sam se snaći s nekim novim tekstom, novim kostimom i uživjeti se u to.

Bilo je puno predstava, osim u Križevcima izvodili smo predstave i gostovali u Novom Marofu i Karlovcu. Bilo je tu i puno druženja, puno prijateljstava, pomaganje jednih drugima i to je jedna od najljepših stvari koje sam zapravo i dobila u “Kolibrićima”. Ono najljepše na kraju predstave je pljesak po čemu se vidi da je publika uživala u našoj predstavi.” – napominje Tea.   

Uživanje u glumi rezultiralo je time da se Tea odlučila na studij glume na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Nije bilo nimalo lako na prijemnom ispitu. U prvom krugu online su se ispunjavali uvjeti, a zatim je pozvana u drugi krug, u uži izbor. U početku su se prijavila 54 kandidata, zatim ih je ostalo 15 i nakon mnogih vježbi pokreta, ritma, pjevanja, glume, Tea je ušla među šestero studenata.  

-“Bilo je naporno, dosta teško, ali jedno nezaboravno iskustvo na prijemnom ispitu koje bih htjela ponoviti. Dolaskom u Rijeku trebati ću se prilagoditi na novi grad, novo okruženje, ali ću biti uporna i veselim se novom iskustvu, novim ljudima, prijateljima, profesorima jer to je ono što ja volim i zapravo želim raditi u svom životu” – kazala nam je na kraju Tea Sekelj. 

ji/radiokrizevci.hr