Utvrđen program obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata grada Križevaca i 31. obljetnice oslobođenja vojnih objekata

Odbor za branitelje Grada Križevaca održao je jučer sjednicu Odbora na kojoj je utvrđen program obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata grada Križevaca i 31. obljetnice  oslobođenja vojarne u Križevcima i skladišta naoružanja Široko Brezje. 

Kako je predstavio predsjednik Odbora za branitelje Božo Lazar, program će započeti 16.  rujna cjelodnevnim obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja, zapadnoslavonskog  bojišta dok će se tradicionalno u 18,00 sati položiti vijenci i zapaliti svijeće na Spomen  obilježju žrtvama Domovinskog rata kod šumarije u znak sjećanja na poginule branitelje  Miljenka Klobučara i Marija Jembreka.  

Samo obilježavanje Dana branitelja Domovinskog rata grada Križevaca i 31. obljetnice  oslobođenja vojnih objekata, 17. rujna, počet će u 9,00 sati svetom misom zahvalnicom za  poginule branitelje Domovinskog rata u crkvi sv. Ane. Poslije svete mise uslijedit će formiranje kolone i zajednički odlazak do spomen obilježja „Ponos braniteljima – u znaku  križa“ u Ulici Franje Tuđmana gdje će se održati prigodni govori te polaganje vijenaca i  paljenje svijeća. 

I ovim putem upućujemo poziv svim obiteljima poginulih branitelja, braniteljima i ostalim  sudionicima oslobođenja vojnih objekata da se priključe ovogodišnjem obilježavanju Dana  križevačkih branitelja i 31. obljetnici oslobođenja vojarne i skladišta naoružanja. 

Izvor i foto: Grad Križevci