U petak počinje 4. Faro Art Festival

Već 4. godinu zaredom u Križevcima će se održati festival s radionicama plesa, glume, crtanja, fotografiranja i rukotvorina. Radionice vode vrsni umjetnici, koji svoje znanje žele podijeliti sa svima zainteresiranima za kreativno izražavanje i otkrivanje vlastitih talenata. 

Ovaj festival održavamo 4. godinu zaredom i jako smo sretni što je prerastao u tradiciju. Svake se godine trudimo publici dati još više novih znanja, umjetnosti i zabave. Vjerujemo da ćemo i ove godine u tome uspjeti, zajedno s našim oduševljenim umjetnicima. Veselimo se vidjeti vas od 2. do 4. rujna u Križevcima, u Centru Mariapoli, Račkoga 32.“ poručio je Peter Fabjan, jedan od organizatora festivala. 

Festival se otvara u petak, 2. rujna, uz prigodan program otvorenja u 19 sati, i izložbu fotografija profesionalnog foto kluba Valpovo. 

Subota, 3. rujna, će biti ispunjena radionicama. Od 9:30 sati sudionici se mogu pridružiti radionici glume, fotografije, plesa, glazbe, slikanja i kreativnoj radionici.
Poslije podne, od 15 sati, sudionike čekaju igre na otvorenom, radionica umjetnosti dijaloga, kava s duhovnikom, izrađivanje nakita od stakla i promatranje neba s Astronomskim društvom Perzeidi. U subotu navečer sudionike očekuje filmska večer uz promatranje noćnog neba teleskopima. 

U nedjelju, 4. rujna, s početkom u 9:30 sati se održavaju prijepodnevne radionice istih tematika kao u subotu. 

Festival je međugeneracijski i dobrodošle su sve dobne skupine, a djeca do 14 godina bez pratnje roditelja mogu sudjelovati na radionici glazbe, crtanja i kreativnoj radionici.

Završnica festivala je u nedjelju u 15 sati, kada će polaznici radionica publici predstaviti što su naučili. Na završni program su pozvani svi, i ulaz je slobodan. 

Izvor i foto: Faro Art festival