Dođite na sajam „Pozdrav jeseni“ u petak, 30. rujna!

Grad Križevci, Turistička zajednica Grada Križevaca i Destinacijska agencija Križevci  organiziraju sajam „Pozdrav jeseni“ koji će se održati u petak, 30. rujna od 9,00 do 18,00 sati  na Trgu Antuna Nemčića. 

Na sajmu će se predstavljati kreativci Križevaca i okolice koji će posjetiteljima omogućiti da  razgledaju i kupe kreativne, umjetničke i unikatne radove, ukrase, nakit, radove od keramike i  slično. 

Istovremeno, u sklopu sajma održat će se i prigodni program. Kako započeti program  „Pozdrav jeseni“ već upravo jednim veselim jutarnjim pozdravom. Tako će jesen u  Križevcima prvi pozdraviti prvašići, stihom i pjesmom, uz križevačkog pisca Josipa Petrlića Pjera. Negdje po Nemčiću, kroz jesenske dekoracije, štandove izlagača i kreativne kutke,  sigurno će se skitati i Magda Logomer Herucina pa će djeca krenuti u potragu kako bi ih  odvela do Magdinog vrta na otvorenje Magdine hiže.  

U 10,00 sati održat će se jesenska povorka djece iz dječjih vrtića od Gradske uprave do Trga  Antuna Nemčića, a nakon toga i njihov glazbeni nastup. Djeca će moći i izraditi jesensku  križevačku razglednicu u Lilipjer kućici koja će biti postavljena na Nemčićevom trgu. 

Chef Mišel i učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci i ove će godine pripremati fina  jesenska jela, a po prvi puta posjetitelji će moći kušati turistički križevački keks. Odvijat će se  i izbor najboljeg Magdinog čaja, kao i besplatan razgled grada uz prijavu na  [email protected] ili na broj 0994891434. Sajam „Pozdrav jeseni“ završit će Afterwork  partyjem na Nemčiću u organizaciji Caffe bara Arteria.