Đurđevac domaćin 35. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara

Grad Đurđevac će ovog vikenda biti domaćin 35. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara koji će okupiti 12 najboljih hrvatskih amaterskih orkestara iz devet hrvatskih županija s više od 420 glazbenika. Susret će se održati u dvorani Doma kulture u nedjelju 11. rujna s početkom u 15.30 sati, a uz domaćine, Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, na susretu će sudjelovati Glazba Ston, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, Puhački orkestar Općine Nedelišće, Puhački orkestar Goričan, Gradska glazba Virovitica, Gradska glazba Samobor, Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, Vodička glazba, Gradski puhači orkestar Križevci i Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Natjecateljske nastupe orkestra sudionika u Domu kulture ocjenjivat će stručno povjerenstvo u sastavu Miro Saje, Vanja Lisjak i Tonći Ćićerić koji će odlučiti o nagradama.

Osim plaketa Hrvatskog sabora kulture, jednom od orkestara sudionika bit će dodijeljena Nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora, a najuspješniji orkestri osvojit će nagrade u obliku vrijednih instrumenata i glazbene opreme koje su osigurali ekskluzivni sponzori Euro-Unit d.o.o., Yamaha, Canorus, Lion Style, BG France, Legere i D’Addario Woodwinds.