Obavijest biračima: Izbori za članove vijeća mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti na području Grada Križevaca

Gradsko vijeće Grada Križevaca na 9. sjednici održanoj 14. rujna 2022. godine donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti na području Grada Križevaca. Odluka je objavljena u  Službenom vjesniku Grada Križevaca od 15.09.2022. godine, a stupa na snagu 16. rujna 2022. godine.

Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 16. listopada 2022. godine.

Na temelju članka 23. Zakona o registru birača (Narodne novine broj 144/12, 105/15 i 98/19) pozivaju se birači s područja Grada Križevaca da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača.

Birači mogu pregledati odnosno zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u Koprivničko-križevačkoj županiji, Upravnom odjelu za opću upravu i imovinska prava, Izdvojenom mjestu rada u Križevcima, Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12, putem telefona 048/720-303 ili e-mail adrese: [email protected] svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati zaključno do srijede, 5. listopada 2022. godine.

Na internetskoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave omogućen je uvid u registar birača putem OIB-a ili MBG-a građana i prezimena.

Popis birača sastavlja se za izbore za Članove vijeća mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti na području Grada Križevaca, a sadrži birače koji imaju prebivalište na području Grada Križevaca i važeće osobne iskaznice.

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača mogu na dan održavanja izbora dobiti potvrdu za glasovanje (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice).

Potvrde za glasovanje izdaju se u Matičnom uredu u Križevcima, Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12.

Objava biračima

(Grad Križevci)