Odred izviđača “Kalnik” sudjelovali na 9. Viktorijadi

U organizaciji Odreda izviđača Vladimir Nazor iz Karlovca održala se tradicionalna, 9. Viktorijada u Šancu. Sudjelovalo je oko 450 izviđača iz cijele Hrvatske, koji su pokazali i dokazali svoje vještine i znanje u čvorologiji, šatorizaciji, signalizaciji, poznavanju prve pomoći te slaganju puzzli stare Zvijezde.

Odred izviđača “Kalnik” Križevci među brojnim izviđačima su se također odazvali na poziv Viktorijade u Karlovcu.

Stigli su u Karlovac oko 9 sati. Prije otvaranja slijedio je doručak te druženje s izviđačkim prijateljima iz drugih gradova. Nakon otvaranja vođe ekipa dobile su omotnicu sa zadacima i krenuli na stazu. Prošetali su gradom Karlovcem tražeći kontrolne točke, posjetili Aquatikum (slatkovodni akvarij Karlovac), zabavljali se i družili. Ekipa Ljenjivci odradila je svih 8 kontrolnih točaka, dok je ekipa Orlovi zakasnila na dvije zbog predugog čekanja na pojedinim disciplinama i odlaska u Aquatikum usred natjecanja kako se ne bi kasnije trebali vraćati. Obje ekipe ostvarile su odlične rezultate! Čvorove su zavezali i odvezali za manje od 2 minute (sudjeluje 5 osoba i svaka veže određena 4 različita čvora). Šator bez dna podignuli su za manje od 5 minuta (ekipa Ljenjivci ga je podignula za 2:09 min, a spustila za 1:20). Odradili su još: signalizaciju, ispit iz prve pomoći, ispit o Karlovcu i kontrolnu točku iznenađenja – gađanje iz luka i strijele.

“Čestitamo ekipi Ljenjivci na drugom mjestu u ispitu znanja o Karlovcu! Zahvaljujemo Odred izviđača Vladimir Nazor Karlovac na utješnoj nagradi za ekipu Orlove. Vjerujemo kako bi ekipa bila među boljima da je odradila i te dvije kontrole. Zahvaljujemo se na izvrsnoj organizaciji i gostoprimstvu te vas veselo očekujemo na našoj akciji “24. Jesenskom okupljanju izviđača” 8.10. na Kalniku” – poručili su križevački izviđači

(OIK)