Predstavljena knjiga pod nazivom “Praktička ontologija, povodom 70 godina Line Veljaka“

Danas je u Čitaonici stručnih časopisa Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci predstavljena knjiga pod nazivom „Praktička ontologija, povodom 70 godina Line Veljaka“ u izdanju Hrvatskog filozofskog društva Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Glavni organizatori ovog događaja bila je Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci i Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko – križevačke županije u Križevcima.

Martina Majdak uvodno je predstavila sve autore knjige te svakog ponaosob predstavila.

Franjo Tomić u ime organizatora, dakle ispred Zavoda za znanstveno-istraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko-križevačke županije obratio se s nekoliko riječi.

„Naš zavod je jedan od dvanaest znanstvenih jedinica HAZU na području Hrvatske. U ovom zborniku nalaze se radovi koji su trebali biti prezentirani na znanstvenom skupu. Prof. Lino Veljak je odgojio brojne generacije studenata i osposobio ih je za profesionalnu ulogu profesora.“

Rad i djelo Line Veljaka večeras je predstavilo troje autora radova iz zbornika i dvoje urednika: prof.dr.sc. Hrvoje Jurić, doc.dr.sc. Goran Sunajko, dr.sc. Zvonko Šundov te prof.dr.sc. Lino Veljak.

lh/radiokriževci