Uz određena pravila, Katar će dopustiti navijačima kupnju piva

Katar će navijačima s ulaznicama dopustiti kupnju piva na nogometnim utakmicama Svjetskog prvenstva, ali tri sata prije početka i jedan sat nakon posljednjeg zvižduka, no ne i tijekom utakmice.

Budweiser, glavni sponzor Svjetskog prvenstva s ekskluzivnim pravom prodaje piva na turniru, posluživat će pivo unutar prostora za navijače s ulaznicama koje okružuju svaki stadion, ali ne na tribinama stadiona ili u dvorani.

Odluka o tome gdje i kada će se pivo prodavati navijačima sada je finalizirana, ali još se raspravlja o cijeni koju će navijači plaćati ​​za pivo, rekao je izvor.

U grupnoj fazi turnira svaki dan su na rasporedu četiri utakmice, a najranija utakmica počinje u 13 sati.

Za sada nije jasno kako će Katar riješiti problem prodaje piva prije 13 sati. Wales i Iran igraju u petak, 25. studenog, kada će se većina muslimana u Kataru okupiti u džamijama na tjednoj zajedničkoj molitvi.

Katar trenutno zahtijeva da većina trgovina i restorana u zemlji bude zatvorena tijekom molitve petkom.

Posjetitelji ne mogu unijeti alkohol u Katar, čak ni ako ga kupe u zračnoj luci, a ne mogu kupiti alkohol u jedinoj prodavaonici pića u zemlji, na periferiji Dohe. Tamo mogu kupovati samo strani državljani s dozvolama i to za kućnu potrošnju.

Posjetitelji mogu piti u nekoliko desetaka licenciranih hotela i klubova, gdje krigla piva košta 18 dolara.

Budweiser će prodavati svoje bezalkoholno pivo, Budweiser Zero, na stadionima i tribinama tijekom utakmica i na drugim mjestima za navijače, dodao je neimenovano izvor blizak organizaciji SP-a.

Izvor: N1

Foto: pixabay