Vedrana Podravec putuje na svjetsko finale HIPPO natjecanja iz engleskog jezika u Rim

Naša mlada sugrađanka, Vedrana Podravec, učenica 8. razreda škole za strane jezike „NIKA“ u pratnji mentorice, profesorice Antonije Levak putuje na svjetsko finale HIPPO natjecanja iz engleskog jezika u Rim u razdoblju od 28.9. do 1.10.2022.

HIPPO je najveće međunarodno natjecanje iz engleskog jezika u kojem se natječu učenici od 2. razreda OŠ do 4. razreda SŠ, naravno, podijeljeni u 6 kategorija s obzirom na uzrast.

Ove godine, na ovom prestižnom natjecanju, sudjelovalo je 67.000 natjecatelja iz 55 zemalja i Vedrana je u svojoj, jednoj od najbrojnijih kategorija HIPPO 3 (12.530 učenika; 35 najboljih u finalu (0,28%)) osigurala direktan plasman na svjetsko finale gdje će imati prilike družiti se sa vršnjacima iz cijelog svijeta te, na najbolji mogući način, prezentirati Hrvatsku, naš grad i „NIKU“.

Uz to, naša Vedrana je nastavila niz uspjeha polaznika „NIKE“ koja je imala 8 puta finaliste na dosadašnjih 10 natjecanja i osvojila 2 medalje- 1 broncu i jedno zlato.

Vedrani je ovo drugo finale- prije 2 godine osvojila je sjajno 4. mjesto u HIPPO kategoriji 1. Ove godine želimo joj neku od medalja ali u prvom redu, da uživa u zasluženom putovanju!