Zbog sanacije parketa odgođena nastava tjelesnog u novoj sportskoj dvorani u Orehovcu

Učenici i nastavnici OŠ Sveti Petar Orehovec s nestrpljenjem su očekivali još od 29. lipnja svečano otvorenje školske sportske dvorane. Naime, početak nove školske godine otpočinje nastava po planiranom rasporedu, a to uključuje i satove tjelesnog. Baš nastavi tjelesnog najviše su se veselili jer su očekivali da će tjelesni imati u novoj sportskoj dvorani. No, nažalost ništa od toga. U njihovoj lijepoj dvorani opet su majstori.
U školi su doznali da je razlog odgode štete koju je nanijela poplava. Naime, 2. kolovoza padala je obilnija kiša te je došlo do zapunjavanja upojnih bunara za oborinske vode. Upojni bunari nisu mogli prihvatiti svu količinu vode te je došlo do poplave u prostoru svlačionica i dijela sportske dvorane. Namočila se kamena vuna ispod parketa te je u nekim dijelovima dvorane došlo do blagog izdizanja parketa. Voda je oštetila i nekoliko vrata i zidova u svlačionicama.

Oštećenje parketa najveći je problem, a izgledno je da će radovi na sanaciji dvorane trajati minimalno dva mjeseca.
“Nadamo se da se će se završiti prije zime kako ne bismo opet morali nastavu tjelesnog održavati u našem hodniku od tridesetak kvadrata. “


(klinček)