Igrom do zelenih Križevaca

U Dječjem tjednu u igraonici Gradske knjižnice “Franjo Marković” u srijedu je, u suradnji s Komunalnim poduzećem Križevci, održana radionica “Igrom do zelenih Križevaca”. Voditeljica Sustava zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Križevci Dijana Mijač Dretar istakla je da djeca rado uče kako odvojiti pravilno otpad kroz razne igrice, igru štafete i učenje eko pojmova, slaganje memo kartica s eko pojmovima i eko-košarku:
-“Radimo sa svim dobnim skupinama, ali djeca od malih nogu uče, upozoravaju svoje roditelje na pravilno odvajanje otpada i mislim da se to prepoznalo kroz postotak odvojenog sakupljanja otpada koji se povećao u odnosu na prošlu godinu”- rekla je Dijana Mijač Dretar.

Knjižničarka Marina Srbljinović iz Dječje igraonice Gradske knjižnice “Franjo Marković” ističe da već treću godinu za redom organiziraju radionice povodom Dječjeg tjedna u suradnji s Komunalnim poduzećem Križevci.
-“I kroz cijelu godinu, posebno za Dan Grada i Dan planeta Zemlja provodimo takve aktivnosti i učimo djecu kako razvrstati otpad i čuvati okoliš.” – izjavila je Marina Srbljinović.

ji/radiokrizevci.hr