SŠ “Ivan Seljanec” obilježila Europski tjedan sporta i Europski školski sportski dan

Povodom Europskog tjedna sporta i Europskog školskog sportskog dana s ciljem tjelesne aktivnosti i zdravlja kroz podizanje svijesti djece o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima u funkciji očuvanja i poboljšanja zdravlja u Srednjoj školi “Ivan Seljanec” imali su nekoliko školskih aktivnosti.

Po treći puta u ovoj školi za učenike je organiziran kros Ivana Seljanca. Kros se trčao 2022 metar u dvije kategorije – za mladiće i za djevojke. Nastupilo je 31 djevojka i 44 mladića. Na kraju su proglašeni pobjednici  i dodijeljene nagrade i priznanja.

Na satovima TZK-a  3.pk razred gledao je kratke filmove sa Festivala prava djece, dok su 1.g, 1.k, 1.c i 3.a proveli razne sportske i elementarne igre po izboru.

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2022. godine održava po osmi put. Ministarstvo turizma i sporta, nacionalno koordinacijsko tijelo projekta, pod sloganom #BeActive redovito potiče javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine. Tjedan je trajao od 23. do 30. rujna 2022. godine i bio je posvećen aktivnostima u fitness centrima i sportskim klubovima kroz dane otvorenih vrata za sve građane diljem cijele Hrvatske.

U sklopu Europskog tjedna sporta održao se 29.09. Europski školski sportski dan čiji je glavni cilj promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja među učenicima i poticanjem svoje školske zajednice na aktivnost u sklopu kampanje #BeActive pomoći u smanjivanju zabrinjavajućih trendova opadanja tjelesne aktivnosti među djecom i mladima.

Europski školski sportski dan je proslava tjelesnog odgoja i sporta s nekoliko desetaka tisuća mladih iz stotina osnovnih i srednjih škola, koje sudjeluju u aktivnostima, izabranim od pojedine škole i profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Glavni cilj ovog događaja je promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja tj. promicanje sporta i podizanje svijesti djece o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima u funkciji očuvanja i poboljšanja zdravlja.

Antonija Ščetarić Hrg

SŠ “Ivan Seljanec”