Margareta Mežnarić je državna prvakinja veterine te učenica SGŠ Križevci, pogledajte što nam je sve otkrila

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Gradska knjižnica „Franjo Marković“ održala je tribinu pod nazivom „K“ generacija gdje su se predstavili mnogi Križevački uspješni učenici/studenti.

Margareta Mežnarić pronašla se u toj skupini kao učenica koja je na državnom natjecanju u veterini pomela konkurenciju i osvojila prvo mjestu te samim time postala državna prvakinja. Mora se priznati da u okolici našeg kraja se jako rijetko i slabo ima prilike čuti i vidjeti odlični uspjesi na državnom natjecanju i to baš u veterini.


Prisjetimo se kako je Margareta sudjelovala na trodnevnom državnom natjecanju strukovnih škola WorldSkills Croatia 2022. održanog sredinom 5. mjeseca u Zagrebu. Margareta je sada učenica 4. razreda Srednje gospodarske škole Križevci, a dolazi iz Ferdinandovca.

„Natjecanje je bilo jako veliko i zahtjevno s obzirom na to da je bilo više od 300 disciplina“ – istaknula je Margareta Mežnarić. Dosadašnja iskustva govore kako su se Zagrebačke škole u takvoj vrsti natjecanja pokazivale kao najbolje. Škole u Zagrebu su jednu stepenicu više od ostalih škola, jer oni se osobito trude izgraditi učenike i jako puno se pripremaju za natjecanja poput ovog. No, ipak su Margareta i njezina mentorica Suzana Maranić Bošnjak lupile šakom o stol i rekle „mi to možemo!“.


Margareta gaji ljubav prema veterini jer je veliki zaljubljenik u konje te je oduvijek željela biti dovoljno stručna i poznavati područje veterine kako bi mogla liječiti životinje.

„Kada sam se krenula pripremati za natjecanje bila sam treći razred, a za natjecanje se obično prijavljuju učenici četvrtog razreda. Bilo je to za mene dovoljno zahtjevno, zato što sam morala učiti gradivo i proučavati literaturu koje moji vršnjaci uče godinu dana kasnije“ – kazala je Margareta Mežnarić.

Ova priča pravi je primjer kako u životu možemo postići sve svoje zadane ciljeve uz malo više truda te da imamo dobre i stručne ljude oko sebe kao što je imala Margareta svoju mentoricu Suzanu.

lh/radiokriževci