Provodi se 50. humanitarna akcija “Solidarnost na djelu”

Danas se diljem Hrvatske provodi 50. humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“. Riječ je o najstarijoj zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a namijenjena je ljudima u potrebi. Financijska sredstva prikupljaju se putem novčanih bonova od pet i jedne kune te putem uplata na žiro račune društava Crvenog križa. Od prikupljenih sredstava nabavit će se humanitarna pomoć sukladno potrebama korisnika na terenu: hrana, higijena, peći na drva i ogrjev i slično.
Materijalna dobra poput odjeće, obuće, hrane i higijene, prikupljaju se u društvima Crvenog križa te na drugim mjestima na kojima će gradska društva organizirati prikupljanje. U nekim društvima Crvenog križa kao i u križevačkom društvu akcija će se nastaviti do kraja ovog mjeseca.

Uz osnovni cilj – prikupljanje dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima. Stoga, uključimo se i ovoga puta vođeni geslom akcije „Ne dvoji, za drugog izdvoji“ poručuju iz Hrvatskog Crvenog križa.