U Križevcima obilježen Nacionalni tjedan dojenja – zauzmimo se za dojenje

Od 1. do 7. listopada obilježava se Nacionalni tjedan dojenja. Time se želi podići svijest o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu. U Križevcima su ga patronažne sestre Doma zdravlja obilježile 7. listopada na Strossmayerovom trgu te su građani, posebno mlade majke koje su se okupile, imali priliku dobiti savjete i više doznati o dobrobiti dojenja.

Patronažna sestra Maja Koren kazala je da je moto ovogodišnjeg tjedna “Zauzmimo se za dojenje, edukacija i podrška”.

“Želi se naglasiti važnost jačanja kapaciteta svih nas koji promičemo i podržavamo dojenje. Mi kao patronažne sestre podržavamo dojenje i promoviramo ga. Uvijek smo kontinuirana podrška majkama u ovom, za novorođenče najboljem načinu ishrane. Višestruke su koristi od dojenja za majku i dijete, prvenstveno emocionalna povezanost između majke i djeteta, a dojenje djeluje pozitivno i na imunološki sustav novorođenčeta. Važno je naglasiti i da je dojenje uvijek dostupno, ne treba posebne pripreme obroka.” – ističe Maja Koren.

Poručuje da su patronažne sestre uvijek na raspolaganju majkama :

-“Mi smo prve koje smo u kontaktu s majkama i novorođenčetom nakon što dođu iz bolnice. Uvijek želimo naglasiti da smo tu u vezi bilo kakvih sumnja, nedoumica kao pomoć i podrška i uvijek smo uz njih”.

lh,ji/radiokrizevci.hr