Zoran Ježić osvojio dva zlata za svoj med

Održana je manifestacija Medveni den na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu pod organizacijom Grada Đurđevca, Turističke zajednice Grada Đurđevca i Pčelarske udruge Bagrem. Na manifestaciji su se predstavili mnogi OPG-ovi i udruge. Sudjelovalo je 25 izlagača, među kojima se moglo pronaći raznoraznih vrsta meda poput lipe, bagrema, kestena, multiflornog cvjetnog i mediljkovca prigorski.hr.

Nakon kulturno umjetničkog programa održana je svečana dodjela priznanja i medalja pčelarima. Zoran Ježić je osvojio dva zlata za svoj med i to za med od kestena i bagrema.

Medveni den u Đurđevcu otvorio je gradonačelnik Hrvoje Janči koji je kazao – “Znamo koji je značaj pčela u prirodi. Da nema pčela ne bi bilo ni života. Hvala pčelarima koji su napokon imali dobru i kvalitetnu godinu. Podržite ih, kupite pčelinje proizvode i med i pred zimske dane tako podignite imunitet.”

U ime đurđevačke pčelarske udruge “Bagrem” pozdravne riječi uputio je predsjednik Mario Rogoz zahvalivši Turističkoj zajednici Grada Đurđevca. – Moram zahvaliti i ljudima iz grada koji su nam puno pomogli i financijski – istaknuo je.

lh/radiokriževci