Križevački taekwondoaši odlični na turniru “Kondor Open” u Podsusedu

Taekwondo kao olimpijski sport ponovno vraća broj natjecatelja na domaće turnire kao i prije pandemije. Naime, čak 750 natjecatelja iz 6 zemalja sudjelovalo je u subotu na međunarodnom turniru “Kondor Open” u Podsusedu.

Taekwondo klub Radnik Križevci nastupio je s 8 članova u kategorijama mlađih kadeta, kadeta i juniora te ponovno ostvario odlične rezultate.

U kategoriji kadeta do 45 kilograma Luka Brezovec osvojio je 3. mjesto a Tin Dragašević 2. mjesto. Nakon dužeg izbivanja iz borilišta Mihael Nikolić je do 49 kilograma osvojio 3. mjesto.

Najinteresantiji meč dogodio se u klupskom finalu do 53 kilograma između Gabrijela Korneta i Šimuna Radikovića gdje u napetoj i neizvjesnoj borbi do samog kraja ovaj put pobjeđuje Gabrijel i tako osvaja svoju prvu zlatnu medalju, a Šimun srebrnu medalju. U kategoriji do 57 kilograma Michael Nerendić osvojio je 2. mjesto.

U kategoriji juniora u polufinalu Filip Kušec do 73 kilograma imao je najtežu borbu cijelog turnira, jer Slovenac, brončani s juniorskog prvenstva Europe, nije dozvolio nikakva iznenađenja te je demonstrirao zavidno znanje sportske borbe i s lakoćom došao do zlatne medalje, a Filip je osvojio 3. mjesto.

Sportski kalendar natjecanja polako se bliži kraju godine tako da za Taekwondo klub Radnik slijede dva domaća turnira u Zagrebu i Dugoj Resi i nakon dužeg vremena turnir koji se održava 26.11. 2022 godine u Parizu, a priliku će dobiti Filip Kušec u kategoriji juniora do 73 kilograma. “Želimo mu puno uspjeha, jer ovo mu je zadnje juniorsko prvenstvo te sljedeće godine ulazi u kategoriju seniora”, poručili su iz kluba.