VGUK organizira besplatni tečaj „Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi“

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima organizira besplatni tečaj „Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi“ u vremenu od 22. do 26. studenoga 2022. u vremenu od 9,00 do 13,00 sati u trajanju od 20 sati. Tečaj je u okviru programa stručnog osposobljavanja na temu: Kružna poljoprivreda koji se financira iz Podmjere 1.1. „Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti stjecanja vještina – provedba tipa operacije 1.1.2. „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Polaznici tečaja „Obnovljivi izvori energije“ moraju biti nositelji, članovi, odgovorna osoba ili zaposlenici poljoprivrednog gospodarstva upisanog u Upisnik poljoprivrednika.

Tečaj ima za cilj prikaz primjera dobrih praksi korištenja energije sunca u različitim funkcionalnim sustavima i odnosi se na energiju za grijanje i pripremu potrošne tople vode te za mini elektrane dobivanja električne energije. Znanja i vještine stečene preko programa usavršavanja „Obnovljivi izvori energije“ polaznici tečaja moći će implementirati u svoje upravljanje proizvodnjom kroz upravljanje i gospodarenje energijom na sustavan način. Isto će rezultirati smanjenom potrošnjom energije i stakleničkih plinova uz iste uvjete, a sve to zajedno ima za cilj i veću konkurentnost na vrlo zahtjevnom tržištu.

Polaznici besplatnog tečaja „Obnovljivi izvori energije“ koje organizira Visoko gospodarsko učilište u Križevcima“ moraju biti nositelji, članovi, odgovorna osoba ili zaposlenici poljoprivrednog gospodarstva upisanog u Upisnik poljoprivrednika.

Pristupnici za pohađanje tečaja „Obnovljivi izvori energije“ moraju dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  1. Prijava za pohađanje tečaja
  2. Rješenje o upisu u Upisnik poljoprivrednog gospodarstva (vidljiv MIBPG) – preslika
  3. Ispunjeni obrazac Privole/suglasnosti za korištenje osobnih podataka tijekom pohađanja tečaja

ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA JE 15. studeni 2022.

Naprijed navedena dokumentacija dostavlja se isključivo elektroničkim putem na e-mail: [email protected] ,a naziv predmeta u e-mailu: Prijava za tečaj stručnog osposobljavanja. Dokumentacija je dostupna na mrežnoj stranici Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima www.vguk.hr (tečaj: Obnovljivi izvori energije).

Polaznicima tečaja Visoko gospodarsko učilište u Križevcima uručit će potvrdu o pohađanju tečaja „Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi“. Upite u svezi tečaja možete zatražiti na telefon 048/681-597., a detaljno o tečaju nalazi se na mrežnoj stranici www.vguk.hr .