Župan Darko Koren uručio vrijednu donaciju Udruzi invalida Koprivničko-križevačke

Koprivničko-križevački župan, Darko Koren u srijedu je uručio vrijednu donaciju Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije, koju je primio Miroslav Mačković, predsjednik Udruge, piše prigorski.hr.

Riječ je o novčanim sredstvima prikupljenim tijekom održavanja 18. Martinjske špelancije u Koprivnici. Prikupljeno je 16.300 kuna koje će Udruzi uvelike pomoći pri realizaciji njihovih programa i samog rada. Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije kazala je kako je iznimno zadovoljna prikupljenim iznosom.

– Iza nas je Velika martinjska špelancija koja je bila više nego uspješna i sve donacije u iznosu od 50 kuna išle su za Udrugu invalida pa mogu reći i da smo bili ugodno iznenađeni prikupljenim. Znam da im to neće riješiti sve probleme, međutim nadam se da će im pomoći u radu – rekla je.

Predsjednik Udruge, Mačković zahvalio se Županiji i županu na donaciji te kazao kako se nada da se kroz ove brojke i vidi rad Udruge u posljednje tri godine.

– Župan i njegov tim je sastavio subvenciju prijevoza na području Županije, a mi pokušavamo one koji nisu pokretni prevesti od točke A do točke B i kad pišemo projekte uvijek je ta cijena goriva ili održavanja problematična pa će nam ovaj iznos iznimno pomoći i zbog toga smo zahvalni Županiji i turističkoj zajednici – kazao je.

Župan Koren istaknuo je kako je program Martinjske špelancije imao višestruki karakter, tj. osim turističke promocije običaja ovoga kraja i vinarstva i vinogradarstva cilj mu je bio i humanitarni karakter i možemo biti zadovoljni.

– Nije to možda veliki iznos ovako kad se pogleda, ali za jednu udrugu mislim da je jedna lijepa pomoć i smo jako radosni zbog toga, a posebno se zahvaljujemo svima koji su doprinijeli skupljanju ovog iznosa. Znadete da smo prva Županije u Hrvatskoj koja je po novom zakonu potpisala ugovor za prijevoznicima i Ministarstvom prometa i ovog trenutka smo zaista u prilici da imamo pokrivenu cijelu županiju autobusnim linijama i da imamo subvencije za određene društvene skupine – objasnio je.