Pedagoginja OŠ Sveti Petar Orehovec na Erasmus+ mobilnosti u Valenciji učila o digitalnim medijima

“Digital Media: The Classroom of the Future”  naziv je  tečaja na kojem je u Valenciji, u sklopu KA121 Erasmus+ projekta “Rights now!”, sudjelovala Gordana Ščetar, stručna suradnica pedagoginja Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.

Polaznici tečaja iz Češke, Njemačke, Slovenije, Mađarske, Belgije i Hrvatske, naučili su razumjeti razvojne izazove za učenike u digitalnom dobu, prijetnje digitalne tehnologije, ulogu tehnologije i društvenih medija u izgradnji društvenih odnosa i učenja, koristiti društvene medije u učionici kako bi povećali zalaganje učenika i ojačali komunikaciju, te načine na koje učenici mogu pozitivno koristiti tehnologiju u privatnom životu i izraziti svoje talente. Poseban naglasak stavljan je na zlostavljanje novim tehnologijama, osobito mobilnim telefonima i Internetom, te mogućnostima i zakonskoj obvezi njihova prijavljivanja nadležnim institucijama.

Po dolasku, sudionici su kratkim filmovima predstavili sebe, države i škole iz kojih dolaze.

U program edukacije bilo je uvršteno i kulturno upoznavanje Valencie, pa su polaznici imali priliku upoznati veći dio znamenitosti.  

Dobivene informacije i stečena znanja pedagoginja će koristiti u svakodnevnom radu s učenicima i učiteljima, a u suradnji s knjižničarkom održat će roditeljske sastanke u svim razrednim odjelima škole.

S. Lesički, OŠ Sveti Petar Orehovec