Knjižnici odobrena sredstva za nabavu novih knjiga

Ministarstvo kulture odobrilo je Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” 23.226 eura za nabavu knjiga te za bibliobus 4645 eura. Ravnateljica Marjana Janeš Žulj zadovoljna je jer će biti sredstava za nabavu novih knjiga.

“To je ukupno za nabavu knjiga oko 28.000 eura i kako nam je Grad Križevci odobrio 9000 eura moći ćemo ove godine nabavljati nove knjige. Potrebno je nabavljati knjige jer čim korisnici vide reklamu za novu knjigu, dođu je kod nas potražiti. Mi se stvarno trudimo da bude novih knjiga na polici te redovito nabavljamo nove naslove knjiga, hitove i stručne knjige.

Za “Kolibriće” nam je odobreno 663 eura, a prvi puta nam je prošla i putujuća dječja čajanka sa 530 eura. To je naša dječja čajanka koja je u knjižnici, ali sada će biti i putujuća. Ići ćemo u vrtiće, odnosno druge lokacije i tako ćemo pričati priče izvan knjižnice. Dječjom putujućom čajankom želimo privući što više djece da čitaju.

Kod posudbe knjiga je jedna novost koju smo prošle godine uveli, a to je da se plaća treća i četvrta posuđena knjiga dok su prva i druga besplatne” – izjavila je ravnateljica Marjana Janeš Žulj.

ji