Parkiranje za osobe s invaliditetom uz znak pristupačnosti

Ovih dana u Gradu Križevcima građani se pripremaju za uvođenje naplate parkiranja te iz Udruge osoba s invaliditetom Križevci donose novost za sve osobe s invaliditetom koje posjeduju znak pristupačnosti. Članak 5. Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Križevaca glasi:

„Na javnim parkiralištima, na posebno obilježenim mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, zaustavljanje ili parkiranje vozila dozvoljeno je samo ako se u vozilu nalazi ili njime upravlja osoba s invaliditetom te ako je na vozilu istaknut važeći znak pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Na javnim naplatnim parkiralištima, osobe s invaliditetom koje na vozilu imaju istaknut važeći znak pristupačnosti imaju pravo parkirati bez plaćanja naknade.
Iznimno, na javnim parkiralištima u parkirališnim zonama naplate koja nisu posebno obilježena kao mjesta rezervirana za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, osobe s invaliditetom koje na vozilu imaju istaknut važeći znak pristupačnosti imaju pravo parkirati bez plaćanja naknade u slučaju da su posebno obilježena mjesta zauzeta.

Tako će osobe s invaliditetom koje posjeduju znak pristupačnosti moći parkirati na bilo koje mjesto bez plaćanja naknade parkiranja, ako su mjesta za osobe s invaliditetom popunjena.

UIK