Dramska radionica za djecu i mlade u organizaciji družine ” Kolibrići”

Dramska družina „Kolibrići“ u Gradskoj knjižnici će održati dramsku radionicu u četvrtak, 23. veljače 2023. od 11 do 13 sati.

Radionica je namijenjena djeci i mladima u dobi od 10 do 18 godina koji žele otkriti rad na ulozi kroz raznovrsne dramske vježbe i dramske tehnike. Broj mjesta u radionici je ograničen te je obavezna prijava na do srijede, 22. veljače 2023. na broj 099/844 3304.

Radionica obuhvaća rad u grupi, rad u parovima i individualni rad s polaznicima  kroz vježbe osvješćivanja disanja, tijela, glasa, prostora, pokreta i odnosa s partnerom. 

***

Teme i voditelji:

1. Uvod  (upoznavanje, zagrijavanje – „Na gusarskom jedrenjaku“ –  Ema Marinković i Marko Sekelj, članovi dramske  družine „Kolibrići“)

2. „Priprema za javni nastup – Kako razbiti tremu?“ – Željka Šunjić, profesorica hrvatskog jezika s iskustvom rada u kazalištu

3. „Vježbe glasa i koncentracije“ – Ignac Ratković, student komparativne književnosti na „Filozofskom fakultetu“ u Zagrebu

4. “Dramatizacija kratkih priča”,  „Posejdonovo podmorje“ – članovi družine „Kolibrići“ – Filip Sekelj, Kristina Cvrtila, Lorena Žohar, Matija Međimorec, Sanja Marković –  voditeljica dramske družine „Kolibrići“. Voditelji s polaznicima radionice osmišljavaju i izvode kratku predstavu prema zadanoj  priči.

Sve teme su interaktivne i uključuju u izvođenje sve polaznike radionice. Molimo da svi polaznici  na radionicu dođu u udobnoj odjeći (trenirke i tenisice).

Izvor: GKFM

Foto: pixabay