Danas izložba radova u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci

Izložba radova nastalih u sklopu projekta ART4ALL Inkluzivne umjetnička galerije Art&CeRZe održat će se danas u 12 sati u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci. Galerija je u sklopu Organiziranog stanovanja, Centra za rehabilitaciju Zagreb, a nastala s ciljem promocije likovnog stvaralaštva kod osoba s intelektualnim teškoćama. Platforma radi na  promociji umjetnosti kod odraslih osoba s intelektualnim teškoćama kroz razne organizirane izložbe te suradnje sa relevantnim galerijskim prostorima, muzejima, umjetničkim udrugama. Cilj galerije je inkluzija u umjetnosti na svim razinama.

U sklopu projekta  ART4ALL  koji podržava zaklada Solidarna/Krik, a koja je prepoznala i dala priliku za realizaciju putujuće izložbe i provedbe likovnih radionica sa lokalnim umjetnicima u Splitu, Osijeku i Križevcima s ciljem senzibilizacije javnosti na likovne vrijednosti i talent koje osobe s poteškoćama posjeduju, te promovirati likovnu umjetnost polaznika Art&CeRZe galerije. Do sada se ostvarila suradnja s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika u Osijeku gdje je u galeriji Kazamat bila predstavljena izložba „Crtež kao medij“, a u prostorima  Klinike kreativnih terapija (Akademija za umjetnost i kulturu) organizirana je radionica iz art terapije koju je vodila Jelena Kovačević, izv.prof.dr.art. Na samoj radionici sudjelovali su korisnici CRZ-a te đaci Medicinske škole Osijek. Cilj radionice bio je briga za mentalno zdravlje, rušenje predrasuda te poboljšanje psihofizičkog stanja.

Gradski muzej Križevci je u svibnju 2022. godine u suradnji s Križevačkim likovnim krugom i CRZ-om organizirao susret i događanje kroz koji su provedene radionice na temu križevačke baštine a koje su za štićenike CRZ-a održale vrijedne članice KLK-a. Radionica je rezultirala sjajnim likovnim radovima s motivima grada Križevaca.

U Križevcima će u četvrtak goste Centra za rehabilitaciju Zagreb dočekati u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci gdje će mag. educ. rehab. Ivana Jarček održati radionicu u kojoj će se polaznici upoznati s mogućnošću izrade s epoksi smolom.

Nakon radionice svi će se uputiti prema Likovnoj galeriji gdje će se u atriju svečano otvoriti izložba na kojoj bit će predstavljena nova djela u mediju crteža koja su kroz godinu i u sklopu projekta ART4ALL stvorili štićenici CRZ-a.

Suradnju organizirale: Tea Hatadi, prof., ravnateljica Gradskog muzeja Križevci, Blanka Stančić Puhak, mag. umj., voditeljica Inkluzivne galerije Art&CeRZe i Mihaela Brkić, mag. educ. rehab., ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci