Delegacija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji posjetila Koprivničko-križevačku upaniju

U službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji jučer je boravila delegacija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji iz Vojvodine u sastavu predsjednice Vijeća Jasne Vojnić, dopredsjednika Vijeća za Sombor Željka Šeremešića, ravnatelja Novinsko-izdavače ustanove „Hrvatska riječ“ Ladislava Sukonovića te voditelja Kabineta predsjednice Vijeća Filipa Čelikovića.

Goste su u Županijskoj upravi dočekali župan Darko Koren, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec te Ida Kovač-Očenašek uime PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije. Delegacija je neposredno prije posjetila naš najveći gospodarski subjekt – tvrtku Podravka, gdje su obišli proizvodni pogon Vegete na lokaciji Danica, u pratnji članova Uprave Podravke Ljiljane Šapine i Davora Doke, direktorice tvornice Juha i Vegete Jelene Kelemen te ostalih suradnika.

Na početku prijema u Županijskoj upravi, župan je gostima zahvalio na dolasku i interesu za naše aktivnosti, naglasivši važnost tvrtke Podravka za ovaj kraj te se osvrnuvši na dosadašnju suradnji kroz projekt izgradnje zgrade Hrvatske kuće koju će koristiti hrvatska zajednica u Srbiji.

Župan je gostima na kraju prijema zahvalio na svemu što čine za hrvatski narod te je predsjednici Vojnić u spomen na ovaj susret poklonio fotomonografiju „Koprivničko-križevačka županija“ u kojoj su predstavljene brojne prirodne ljepote, kulturna baština te bogata povijest i tradicija naše županije.

Kako bi se gosti upoznali s jednom od posebnosti naše županije – naivnom umjetnošću, posjetili su Galeriju Mijo Kovačić gdje su im predstavljena djela ovog velikana naive.