Suzana Florenino: Hvala svima koji su prepoznali naš trud, godinama ulažemo u turističke kapacitete u Križevcima i Kalniku

U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren danas je održao prijem za dobitnike nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj ,,Klub članova Selo” desetu godinu zaredom. Prijemu je prisustvovala i predsjednica „Kluba članova Selo“ Dijana Katica, a spomenimo kako je ove godine bio prijavljen 161 kandidat iz 18 hrvatskih županija, kao i prijavitelji iz Bosne i Hercegovine. Nagrade se dodjeljuju u osam kategorija, a predstavljaju se tradicijski sadržaji, čuva se izvornost te se povezuju sudionici ruralnoga turizma.

Kao što je pojasnio župan, Županija je u projekt uključena od 2015. godine, a dosad smo imali deset nagrađenih i 34 prijavljenih. Također je zahvalio predsjednici Katica i Klubu članova Selo bez kojih ne bi bilo ove dodjele nagrada, kao i turističkim zajednicama s područja županije na suradnji prilikom odabira kandidata.

Nagrade Suncokret ruralnog turizma:

Zlatnu povelju u kategoriji „Tradicijska (moderna) domaćinstva“ dobila je kuća za odmor Florek & Florica iz Kalnika
Zlatnu povelju u kategoriji „Vinski turizam“ dobila je Vinarija Kostanjevec za vino s koprivom, koju je ideju razvila u suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice
Brončanu povelju u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ dobio je projekt Podravina Adventure u kojemu sudjeluju Turistička zajednica grada Đurđevca, Turistička zajednica područja Dravski Peski i Koprivničko-križevačka županija.

Župan je čestitao nagrađenima te im zahvalio na promociji Županije i trudu koji ulažu u razvoj turizma, uz riječi:

„Ova priznanja pokazuju kako naša županija ima značajnu perspektivu u turizmu, čemu je svatko od vas dao svoj doprinos, te smo uvjereni kako će kroz ovaj projekt naša turistička ponuda postati još vidljivija na državnoj razini. Želim vam mnogo uspjeha u razvoju vaših djelatnosti, u suradnji s našim turističkima zajednicama, te vam zahvaljujem na angažmanu i odličnim rezultatima.“

Istaknuvši podršku županijske Turističke zajednice svim dionicima turističkog sektora, župan je dodao kako će dobitnicima nagrade zasigurno biti poticaj i motivacija za daljnji uspješan rad.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo Dijana Katica čestitala je svim dobitnicima priznanja naglasivši kako su Suncokreti pokazatelj da se na području Koprivničko-križevačke županije ozbiljno razmišlja o turističkoj ponudi i razvoju novih turističkih proizvoda.

„Nije bilo lako odabrati najbolje jer na području županije je sve više turističkih destinacija koje doprinose razvoju ruralnog područja, poduzetništva i održivog razvoja. Naša Udruga 25 godina radi na promociji destinacija koje možda ranije nisu bile toliko zastupljene, a ono što je vidljivo jest porast kvalitete i ponude koja raste u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Čestitam Županiji i Županijskoj Turističkoj zajednici, svim gradskim i općinskim turističkim zajednicama te posebno našim ovogodišnjim laureatima, ovaj prostor uistinu ima što ponuditi i ima se čime ponositi“, kazala je Katica.

Prigodnim riječima obratili su se i Alen Janći, direktor TZ područja Dravski peski koji je kazao kako je adrenalinski turizam segment koji se odlično uklopio u postojeću ponudu, posebice zbog potencijala koji nudi rijeka Drava i pjeskovite staze u području Đurđevačke Podravine, direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan i glavni tehnolog i somelier Vinarije Kostanjevac Luka Košćak koji su pojasnili turističke potencijale u vinarskom segmentu te Suzana Florenino, vlasnica kuće za odmor Florek & Florica na Kalniku koja je uz zahvalu Županiji na pomoći i sredstvima koja su dobivena za otvaranje objekta, istaknula nužnost poduzetničkih inicijativa i mogućnosti koje prirodne ljepote županije nude u poduzetničkom smislu.

Suzana Florenino iz Kuće za odmor Florek & Florica iz Kalnika je istaknula: – Prije 6 godina kad smo krenuli u posao, nismo mogli ni sanjati da ćemo danas sjediti ovdje s ovom nagradom i biti sretni, ponosni i zadovoljni. Hvala svima koji su prepoznali naš trud, godinama ulažemo u turističke kapacitete u Križevcima i Kalniku. Uskoro planiramo otvoriti još tri sobe i nagrada nam je veliki vjetar u leđa – rekla je Florenino.

Spomenimo i kako je župan čestitao predsjednici Katica na nagradi “Utjecajne hrvatske žene 2023.” koju joj je dodijelila Mreža hrvatskih žena u kategoriji Vodstvo i inovacije.

Prijemu su, uz župana, prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac te pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Pratite nas na društvenim mrežama!