Dobrovoljno vatrogasno društvo Podgajec održalo godišnju skupštinu

U nedjelju je u vatrogasnom domu u Podgajcu održana godišnja skupština tamošnjeg Društva.
Predsjednik radnog voditeljstva bio je križevački gradski vijećnik Dejan Pernjak, a članice koje su pomagale oko održavanja skupštine bile su Martina Dragija, Deia Šimunčić i Valerija Kukec. Izvješća su podnijeli Marko Šimunčić, Siniša Mikulec, Dalibor Bedovec i Dubravko Čiček.

DVD Podgajec broji 72 člana i 88 godina postojanja. -Do 90-te godišnjice Društva želja nam je urediti ovu prostoriju. Trebamo promijeniti pločice i nabaviti stolice te sanirati zidove – istaknuo je predsjednik Mikulec.

Pozdravnim riječima nazočnima obratili su u ime Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar, a skupštini su nazočili i članovi DVD-a Erdovec i DVD-a Majurec.

Matosović je pobrojao aktivnosti i planove križevačke Vatrogasne zajednice. -Imamo 33 aktivna Društva. Grad nam daje puno novaca, ali kad se podijeli na 33 društva, onda i nije tako puno. Bili ste aktivni u žetvenoj sezoni i sudjelovali ste na gradskom natjecanju. – poručio je Matosović i napomenuo kako su društva u dva navrata prošle godine dobila vatrogasnu opremu. Matosović se osvrnuo i na afirmaciju vatrogastva kod mladih i djece. -Djeca nam svake godine odlaze na vježbu i druženje na Pag. Grad Križevci nam daje punu potporu. Oformite i žensku ekipu i sudjelujte na vatrogasnim natjecanjima – zaključio je Matosović.

Predsjednik križevačkog predstavničkog tijela uputio je pozdrave i u ime gradonačelnika Marija Rajna i zamjenika Danijela Šaška, Gradske uprave i Gradskog vijeća te poželio i dalje uspješan rad Društva. – Grad će dati svoj doprinos oko asfaltiranja odvojaka, Podgajec će dobiti i sprave za dječje igralište. Javna rasvjeta je postavljena, a oko uređenja doma Grad će i dalje biti od pomoći – poručio je Frbežar.