Mladi iz Zagrebačke nadbiskupije i Bjelovarsko-križevačke biskupije na planinarskom križnom putu

Planinarska bratovština sv. Bernarda iz Samobora i Zajednica mladih župe sv. Ivana Krstitelja iz Svetog Ivana Zeline, na čelu sa župnikom preč. Vladom Bogdanom, pod pokroviteljstvom Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije i Bjelovarsko-križevačke biskupije, organizirali su u subotu 25. ožujka 71. Planinarski križni put na trasi Komin – Sv. Ivan Zelina. Završno euharistijsko slavlje predvodio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak.

Mladi iz Zeline dugogodišnji su sudionici planinarskih križnih puteva te su željeli da se ta pobožnost organizira ponovno u njihovom kraju.

Oko 750 hodočasnika u rano jutro okupilo se ispred crkve Tri Kralja u Kominu. Nakon doručka, izmoljena je prva postaja te se krenulo na put dugačak oko 20 kilometara. Kolona sudionika prošla je zatim kroz Donje Orešje, Belavine, Kalinje, Vrtače, popela se na Zelinsku goru do ruševina staroga grada Zelingrada te kod planinarskog doma „Kladešćica” napravila pauzu za ručak.

Poslije okrjepe put je nastavljen kroz Gornje Psarjevo i Biškupec do Svetog Ivana Zeline i župne crkve sv. Ivana Krstitelja, gdje je euharistijsko slavlje predvodio biskup Vjekoslav Huzjak u zajedništvu s više svećenika Zagrebačke nadbiskupije i Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Govoreći u propovijedi o blagoj vijesti koju je Marija dobila i povjerovala joj, biskup je potaknuo mlade da preispitaju među mnoštvom vijesti koje primaju koje vijesti njima donose „blagu vijest”.

„Bog za svakoga ima svoju vijest, samo ju treba prepoznati. Sigurno će i ovaj planinarski križni put predati vijest koja je važna i koja će vas obogatiti”, poručio je biskup Huzjak.

Cijelim putem s mladima je pješačilo 8 svećenika koji su bili na raspolaganju za ispovijed i razgovor.

u

Pratite nas na društvenim mrežama!