Dobrovoljno vatrogasno društvo Trema Budilovo održalo godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Trema Budilovo u subotu je u vatrogasnom domu održalo svoju redovnu godišnju skupštinu.

Osim članova Društva, skupštini su prisustvovali i članovi prijateljskih društava iz okolice, ali i predstavnici DVD-a Brezovljani, Sveti Ivan Žabno, Ladinec, Đurđic, Cirkvena, Hrsovo, Sveti Petar Čvrstec, Trema Dvorišće, Gračina, Lemeš Križevački, Rešetari, Zakorinje iz Požeško-slavonske županije, župnik Franjo Faltak, tajnica Vatrogasne zajednice Općine Sveti Ivan Žabno Kristina Matuško, Nenad Bošnjak, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno te brojni drugi uglednici i gosti.

Radno predsjedništvo radilo je u sastavu Željko Lovreković, Dražen Korša, Đuro Lovreković i Josip Lovreković. Na skupštini su sva izvješća jednoglasno prihvaćena, a potpisana je i Povelja o bratimljenju s DVD-om Zakorenje.

-Na općinskom natjecanju sudjelovali smo s dvije ekipe. Muška B ekipa osvojila je prvo mjesto, a djeca 4. mjesto. Imali smo nekoliko radnih akcija uređenja okoliša doma i oko kapelice. Održali smo proštenje, malonogometni turnir i vatrogasne zabave. Od Općine smo dobili dodatnu opremu i traktor kosilicu, nabavili smo peć na drva, bojler i rolete za šank – istaknuo je zapovjednik Dražen Korša na skupštini i dodao kako u ovoj godini planiraju nabaviti pumpu za ispumpavanje vode, priključiti dom na vodovodnu mrežu, urediti dom i nabaviti traktorsku cisternu. -Klima uređaje smo već dobili, instalirani su i moramo zahvaliti načelniku – poručio je.

Pozdravne riječi uputila je i tajnica Vatrogasne zajednice Općine Sveti Ivan Žabno Kristina Matuško.

Nenad Bošnjak, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno čestitao je Društvu na postignutom u protekloj godini. -Najviše me raduje vaše blagajničko izvješće. Općina Sveti Ivan Žabno stoji uz vas kao i uz sve ostale DVD-ove u Općini. Turnir u nogometu i zabava i lako se može doći do određenih sredstava. U našoj Vatrogasnoj zajednici uspjeli smo nabaviti dva navalna vatrogasna vozila sa sredstvima Općine i Županije. I ove godine smo pripremili 10 tisuća eura za treće navalno vozilo koje će pripasti DVD-u Trema Dvorišće.

Na kraju skupštine Leonardo Jakčin primljen je u članstvo Društva.