Josip Plavec i dalje na čelu Udruge uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak

Članice i članovi Udruge uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak okupili su se u subotu na redovnoj – izbornoj godišnjoj skupštini Udruge koja se održala u vatrogasnom domu u Svetom Petru Orehovcu.

Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik udruge Josip Plavec, pozdravivši sve članove i goste, načelnika općine Franju Poljaka, ujedno i voditelja uzgoja Hrvatskog toplokrvnjaka, predstavnike udruge „Konj moj prijatelj“, konjare iz Huma na Sutli, Vrbovečke konjare, konjare iz Konjščine, predstavnika Koprivničko-križevačke županije Denisa Maksića, Potkalničke konjare i predstavnika Veterinarske stanice Križevci Tihomira Tkalčeca.

Skupština je radila u sastavu Marko Plavec, Valentina Blagaj, Mirko Pukec i Vesna Tomše Đuranec, a Marko Plavec preuzeo je predsjedanje izbornom skupštinom.
Vesna Tomše Đuranec (HAPIH), ujedno i tajnica Udruge, pročitala je izvještaj o radu Udruge u 2022.godini.

– Tijekom 2022. godine provodili smo ocjenjivanje, upisivanje i označavanje životinja kobila, pastuha i ždrebadi na terenu i to na području cijele Hrvatske – navela je Tomše Đuranec, uz osvrt na ostvarene ciljeve i postignute rezultate tijekom prethodne godine.
Načelnik općine Sveti Petar Orehovec, Franjo Poljak, koji je ujedno i voditelj uzgoja u udruzi, predstavio je izvješće o uzgojnom radu.

– Trendovi u konjogojstvu 2022. godine, gledano kroz broj grla, su pozitivni, za razliku od prethodnih godina- istaknuo je Poljak.
Pročitano je financijsko izvješće, izvješće Nadzornog odbora i izvješće Verifikacijske komisije, te prijedlog i program rada za 2023. godinu, zajedno s financijskim planom. Svi izvještaju su usvojeni jednoglasno.

Glasovanjem članova, dosadašnji članovi tijela Udruge su razriješeni a izabrano je novo vodstvo. Dosadašnji predsjednik Josip Plavec jednoglasno je ponovo izabran za predsjednika Udruge.

Pozdrave ispred svojih Udruga uputili su Zdenko Marenčić, Dragutin Podolski, Željko Vrščak i Denis Maksić, a na kraju skupštine održana je kratka edukacija članova i uzgajivača, gdje je pojašnjeno ocjenjivanje – linearno profiliranje koje će se ubuduće provoditi na dlanovnicima, a predavanje je održao Zlatko Dananić.
Nakon uspješno odrađene skupštine, nastavljeno je druženje članova Udruge i njihovih gostiju.