Križevačka Udruga antifašističkih boraca i antifašista održala godišnju skupštinu

Proteklog vikenda u hotelu Kalnik u Križevcima održana je redovna godišnja skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista (UABA) grada Križevaca. Osim redovnih aktivnosti, poput usvajanja izvješća o radu i financijskog izvješća te usvajanja programa rada za tekuću godinu, skupština je imala i svečani dio.

Naime, ove se godine navršava deseta obljetnica od osnivanja Udruge pa su tom prigodom uručena priznanje osnivačima, a primljeno je i šest novih članova kojima su svečano uručene članske iskaznice.
Skupštini su prisustvovali i gosti iz udruga antifašista Koprivnice, Rasinje i Sokolovca te predstavnici Srpskog nacionalnog vijeća iz Križevaca.

Prema programu rada Udruga obilježava sve značajne datume iz antifašističke povijesti Republike Hrvatske, te brine o održavanju spomeničke baštine obilježja antifašizmu s područja Grada Križevaca i okolnih općina. Najveći i najzahtjevniji projekt je Partizanska bolnica iz NOB-a u Stupama koju nastoji sačuvati od zaborava. Zadnja aktivnost je bila izgradnja mosta i uređenje terena i pristupnih staza za bolnicu, navode u priopćenju.

Rukovodstvo Udruge zahvaljuje svim članovima na dosadašnjem predanom radu, a posebne zahvale idu članovima koji sudjeluju na održavanju spomen obilježja iz NOB-a.