Udruga POINT predstavila zbornik radova “Izumi kao stvaralaštvo: Osvrt na rad Marcela Kiepacha”

Prošli mjesec Udruga POINT Križevci predstavila je zbornik radova “Izumi kao stvaralaštvo: Osvrt na rad Marcela Kiepacha”, a sadržani tekstovi daju širi okvir razvoja znanosti i tehnologije s početka 20. stoljeća.

Osim zanimljivih skica i shema Kiepachovih izuma, u publikaciji ćete pronaći i pregled životnog puta Marcela Kiepacha, fiziku koja se nalazi iza njegovih izuma te kratko promišljanje što uopće znači biti izumitelj.

Zbornik radova možete potražiti u gradskoj knjižnici, a svi koji požele svoj vlastiti primjerak mogu svratiti u Kozmološki centar do sjedišta udruge P.O.I.N.T.-Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.

Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.