Nogometaši Radnika Križevci zabili četiri pogotka za nova tri boda

DINAMO DOMAŠINEC – RADNIK KRIŽEVCI 2:4 (0:3)

DINAMO: Prekupec, Rališ (od 77. Novak), Vugrinec (od 46. Malenović), Sabol, Krzanr, Petak, Marodi (od 63. Drk), Mezga (od 46. Novak), Malenović (od 46. Mlinarić), Bacinger, Šimunić. TRENER: Dalibor Gorupić.

RADNIK: Koprić, Dias da Silva (od 72. Kovač), Mačković, dos Anjos (od 89. Kobleščak), Mladen H., Mladen M., Šabijan (od 46. Stubičan), Senko, Lacić-Klarić (od 83. Jandrašec), Petak (od 72. Ferenčak). TRENER: Anthony Pavlović.

STRIJELCI: 0:1 Senko (8), 0:2 Lacić Klarić (16), 0:3 M. Mladen (43), 1:3 Malenović (50), 2:3 Malenović (64), H. Mladen (80).

Derbi kola 3. NL sjever odigran je u Domašincu između Dinama i križevačkog Radnika. Na kraju slavila je postava iz Križevaca koja je ipak autoritativnije i sukladno poziciji na ljestvici odigrala susret, iako nije bilo kroz susret tako.

Već u 8. minuti Ukrajinac Senko bio je precizan iz slobodnog udaraca. Domaćin se nije pošteno opravio od početnog šoka kada je Lacić Klarić pošteno opalio i zabio eurogol na veliko iznenađenje domaćeg vratara Prekupeca.

Nakon toga terenska prednost seli se na stranu domaćina, ali na sigurnu distancu goste iz Križevaca odmiče Mihael Mladen u smiraj prvog poluvremena.

U nastavku igre nonšalancija je skoro koštala Križevčane. Gorupić u igru uvodi Malenovića koji već u 50. minuti smanjuje prednost gostiju da bi isti odveo utakmicu u egal. Opasno su živjeli Radnikovci, ali kod domaćina je nedostajalo preciznosti.

Neefikasnost se osvetila domaćinu te Radnik preko Hrvoja Mladena ponetira za 2:4 i potvrđuje nova tri boda za križevačke Purgere i nastavak mrtve borbe za naslov s Poletom, koji je slavio u Murskom Središću protiv Rudara 0:2.