Tea Hatadi projektom “Između/Between” predstavila se u Križevcima

U križevačkoj galeriji K2, u petak se izložbenim projektom “Između/Between” predstavila multimedijalna umjetnica, kustosica i trenutna ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi.

U uvodnom dijelu umjetnički voditelj galerije K2 Saša Živković je ne samo iz perspektive umjetničkog voditelja, već i Teinog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika, objasnio koncept ovog izložbenog projekta koji povezuje pitanje odnosa života, umjetnosti i rada, kao i uvjeta umjetničke proizvodnje te pozicije umjetnika danas.

Izložba je dio programa “Galerija u gostima” nastalog u suradnji s koprivničkom nezavisnom AK galerija , a ispred AK posjetiteljima se predstavila Tanja Špoljar, koja je detaljno pojasnila bit svakog od izloženih radova, a također istaknula da se naziv izložbe „Između/Between“ zapravo odnosi na život, ono što se dešava između rođenja i smrti te nas podsjetila da se zapitamo kako zapravo živimo svoj život i koliko smo njime zadovoljni u svakom pojedinom segmentu.

Također, istaknula je vrlo uspješnu suradnju galerije K2 i AK galerije i buduću skoru suradnju kada će se u Križevcima predstaviti koprivnička umjetnica Gordana Špoljar Andrašić također sa samostalnim projektom.
Autorica izložbe Tea Hatadi zahvalila je svima prisutnima na podršci od prvog dana, pa sve do danas i otvorila izložbu.
Izložba se može razgledati do 7. travnja svakim radnim danom (pon-pet) od 18 do 20 sati.