Vatrogasci Poljane Križevačke održali redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Poljana Križevačka u petak je održalo godišnju skupštinu. Skupštini su nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar, predsjednik Mjesnog odbora Marijan Potočić te predstavnici prijateljskih društava iz Gračine, Bobovice, Cubinca, Sv.I.Žabna, Đurđica, Bukovja, Tučenika i Sv. Martina.

Izvješće o radu za prošlu, 2022. godinu, plan rada za 2023. godinu i financijski plan usvojeni su jednoglasno.

-Prošle godine svečanom sjednicom proslavili smo 130. godina djelovanja našeg DVD-a, svečani ešalon postrojio se ispred našeg doma, a smotru je izvršio zamjenik gradonačelnika. Proslavu su dodatno uveličali Limena glazba i mažoretkinje iz Vrbovca. Prošle godine, uz financijsku pomoć grada Križevaca, postavljen je novi pod u sali, održane su radne akcije oko uređenja svih prostorija društvenog doma, bojanje zidova, ugradnja PVC stolarije i održavanje okoliša.

U Poljani je 22. listopada prošle godine održano gradsko natjecanje, sa 42 natjecateljske ekipe, a pehare najboljima uručili su Mario Rajn, Miroslav Petračija i Mario Martinčević – istaknuto je na skupštini, a treba spomenuti i da Društvo u prošloj godini nije imalo intervencija.

Miroslav Petračija, ispred Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, pohvalio je sve odrađeno, uređenje vatrogasnog doma, dobru organizaciju gradskog natjecanja i organizaciju 130 obljetnice DVD-a Poljana Križevačka. -Vatrogasna zajednica ove godine vodi jednu vatrogasnu desetinu djece iz DVD-a Poljana Križevačka na 8 dana u odmaralište na Pagu- najavio je.

Istaknuo je također da je VZG prošle godine nabavila za društva traženu vatrogasnu opremu u vrijednosti oko 250.000 kn, te na kraju zaželio svima sreću i uspjeh u radu.

Igor Frbežar, pozdravio je sve okupljene, pohvalio izvješća i akcije oko uređenja doma, svečanu proslavu 130-te godišnjice DVD-a i suradnju s mjesnim odborom. -Postavljena je rasvjeta, doduše, ne sva, ali i to će biti riješeno i uredit će se dječje igralište – poručio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca.

Na kraju skupštine podijeljena su vatrogasna uvjerenja o osposobljenosti, a primili su ih Lucija Šatvar, Dražen Lugomer i Marta Lukačić.