Obitelj Florenino iz Križevaca osvojila “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

Ovogodišnji „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ osvojilo je 70 dobitnika iz Hrvatske i po prvi put iz Bosne i Hercegovine, a šampionska titula “Zlatni suncokret” pripala je Općini Kneževi Vinogradi, pioniru ruralnog turizma u Baranji.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” je na svečanosti u Opatiji dodijelila nagrade, povelje i posebna priznanja u sklopu desete nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, a obilježena je i 25. godišnjica djelovanja udruge

Ove godine prijavljen je 161 kandidat iz 18 hrvatskih županija, a prvi put, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, pridružilo se i 16 prijavitelja iz BiH.

„Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ je projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija – turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake.

Osim šampionske nagrade, dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja po kategorijama.

U kategoriji moderna turistička domaćinstva, zlatnu povelju primila je Iva Florenino, za kalničku kuću za odmor “Florek & Florica”.

Pratite nas na društvenim mrežama!