Održan vokalni i tamburaški seminar udruga Koprivničko-križevačke županije

U skladu s programom rada i aktivnostima Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, u subotu veoma uspješno održao se prvi ovogodišnji seminar na kojem je sudjelovao 51 polaznik iz 11 udruga iz Koprivnice, Delova Glogovca, Virja, Đurđevca, Križevaca, Legrada, Šemovaca, Molvi i Koprivničkog Ivanca.

Bio je namijenjen glazbenim amaterima, voditeljima i svim polaznicima koji do sada nisu imali priliku voditi vokalni sastav ili zbor te tamburaški sastav ili orkestar.

Cilj održavanja seminara prvenstveno je edukacija stručnih voditelja i pjevača u metodologiji rada i izvedbi djela folklorne baštine te osposobljavanje i usavršavanje članova i voditelja tamburaških orkestara i sastava uz upoznavanje s istinskim vrijednostima baštine i suvremenog, domaćeg stvaralaštva za tambure.

Kontinuirana edukacija osnovni je preduvjet za pravilan pristup folklornoj baštini te njezino očuvanje i kvalitetna promocija.

Seminar je koncipiran od teorijskog i praktičnog dijela, a tematski prilagođen lokalitetu kontinentalne Hrvatske s naglaskom na Podravinu i Prigorje.

Voditelji i predavači bili su Tomislav Habulin, mag .mus. i Dražen Varga, a održao se u Koprivnici, u hotelu Podravina u vremenu od 09-18,00 sati.

Seminar je realiziran uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH u organizaciji 

Županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga.

Jednodnevni edukativni program završen je zajedničkim izvedbama vokalnih i tamburaških polaznika, dojmovima sudionika, evaluacijom i dogovorom za drugi dio seminara koji će se održati krajem svibnja.

Svim sudionicima dodijeljene su potvrde o sudjelovanju.

(foto:Zrinka Roksandić)

Pratite nas na društvenim mrežama!