Tri boksačke medalje stigle u Križevce

Boksači BK Ronin vratili su se u Križevce s Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore i žene u svim uzrastima i to s 3 medalje. Karlo Tokalić osvojio je broncu do 75 kilograma, Damjan Čusek broncu do 80 kilograma te Ira Martinac srebro do 66 kilograma.

Karlo Tokalić po treći put u mjesec dana namjerio se na Luku Tolja iz Osijeka i izgubio 29-28 od osječkog borca koji je na kraju u finalu i osvojio prvenstvo.

Damjan Čusek poražen je na bodove od Lugi Šalova iz BK Rijeke koji je osvojio prvenstvo.

Juniorka Ira Martinac koja se bori do 60 kilograma, zbog bolesti i drugih problema bila je prijavljena do 63 kilograma, ali budući da nije imala protivnicu u toj kategoriji bila je prisiljena prijaviti se u kategoriju do 66 kg.
Protivnica joj je bila Agata Štajcer, iskusna boksačica iz BK Kutine koja je prošle godine u Turskoj bila brončana na kadetskom Europskom prvenstvu. Borba je prekinuta u 3. rundi.

“Jedno jako veliko i dobro iskustvo za Iru. Naglasak na ovom prvenstvu za dečke je bila da se upoznaju s težim boksom koji ih očekuje u mlađoj seniorskoj konkurenciji, runde su duže te su protivnici jači i stariji.
U vrijeme PH za mlađe seniore i žene svih uzrasta, Matija Berend je radio sparing u Sloveniji s mladim boksačima iz Slovenije i Mađarske”, poručili su na klupskoj stranici.