U čitaonici stručnih časopisa Gradske knjižnica “Franjo Marković” postavljena je izložba Križevačko nakladništvo

U čitaonici stručnih časopisa Gradske knjižnica “Franjo Marković” postavljena je izložba Križevačko nakladništvo u 2022. 


Zavičajna zbirka Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci Crisiensia u 2022. godini bogatija je za 23 nova naslova. Od monografskih publikacija prednjači izdavačka djelatnost Ogranka Matice hrvatske u Križevcima s 4 nova naslova (zbirka pjesama Dijane Zagorec: Ne tražim razloge, antologija hrvatskog pjesništva po izboru čitatelja: Lirski referendum: I stihovi dišu, priručnik za kineziologe Maje Zegnal Koretić: Zdrav duh u zdravom tijelu: najvažniji predmet u školi, te knjiga iz područja kulturne povijesti: Križevački liječnici u pohodu Egiptu, autora Frana Gundruma Oriovčanina i Franje Husinca.) 


Gradski muzej Križevci izdao je reprezentativne kataloge izložbi u povodu 70. obljetnice osnutka (Čuvar križevačke baštine; 80 godina arheologije na križevačkom području, Put čipke, Revizija “Žena”). Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti  Koprivničko-križevačke županije u Križevcima objavio je kapitalno djelo autora Dejana Pernjaka: Povijest pavlinskoga samostana u Križevcima.