Učenice Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci izborile državno natjecanje

Osnovna škola Đurđevac je bila domaćin županijske razine natjecanja u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda”.

Na natjecanju je sudjelovalo deset škola, 32 učenika. U kategoriji Kviz znanja sudjelovalo je 30 učenika, a u kategoriji Kreativni uradak 5 učenica. Učenici su pojedinačno pisali ispit znanja iz poznavanja sadržaja triju knjiga koje su zadane u 14. sezoni na temu Volim London.

Osim sadržajnih detalja, karakterizacije likova i stilskih izražajnih sredstava, pitanja su se odnosila i na bilješke o piscima, opću kulturu te poznavanje geografskih i povijesnih činjenica o detaljima koji su se spominjali u zadanim knjigama.

Na državno natjecanje u Čakovec pozvane su prve dvije ekipe, učenice đurđevačke škole osvojivši 118/135 bodova (mentori Antonela Carek i Nataša Švaco) i učenice Klara Mihalić, Nastasja Sokač i Lana Srbljinović, OŠ Ljudevita Modeca Križevci osvojivši 117/135 bodova (mentori Nina Drakulić, Martina Iveković i Danijela Zagorec).

U kategoriji Kreativni uradak na državno natjecanje odlaze Sara Martinčić iz naše škole (mentori Zoran Vidaković i Nataša Švaco) i Amadea Filipović iz OŠ “Braća Radić” Koprivnica (mentor Sanja Pakasin).

Državno će se natjecanje održati u Čakovcu, 5. svibnja 2023. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama!