Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliki Raven održalo redovnu godišnju skupštinu

Skupštinu je otvorio i pozdravne riječi uputio predsjednik društva Ivan Mužić a skupštinom je predsjedavala Snježana Đuranec.

DVD Veliki Raven osnovan je davne 1888 godine, kad su kupljene 3 šprice, a službeno je registriran 1893. godine, pa ove godine slavi svoj 130-i rođendan. Obljetnica će se održati 28. svibnja 2023. godine, a tom će se prilikom dodjeliti spomenice i priznanja zaslužnim članovima Društva.

Skupštini DVD-a nazočili su tajnik Vatrogasne zajednice grada Križevci Ivan Matosović, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Darko Fureš, zapovjednik Odreda Raven Željko Rusan, tajnik Odreda Raven Drago Rudaš, zamjenik zapovjednika Odreda Raven Vlado Pavljak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar, gradski vijećnik Ivica Đuranec, predsjednik Mjesnog odbora Veliki Raven i Lemeš Danijel Srečec, počasni član i direktor Vatroprometa Nenad Radojčić, počasni član Božo Štubelj, počasni član Branko Hrg, počasni član Ivan Vuk, župnik Zvonimir Rogina, članovi NK Mladost Raven i članovi Lovačkog društva Šljuka.

Skupštini su nazočili i članovi DVD-a Srednji Dubovec, Bojnikovec, Špiranec, Lemeš, Novaki Ravenski i JVP Križevci.
Sva izvješća za 2022.godinu te plan rada za 2023. godinu usvojeni su jednoglasno, a na kraju skupštine uslijedili su pozdravni govori.

Nenad Radojčić pohvalio je uspješnu suradnju DVD-a i svoje firme Vatropromet, donio je i poklone a budući da firma Vatropromet pomaže vatrogastvo u RH sa skoro 40.000 eura godišnje, pozvao je DVD Veliki Raven da im se obrati zamolbom kod organizacije jubilarnog rođendana.

Željko Rusan uputio je pozdrave ispred Požarnog sektora Raven i delegacije iz Srednjeg Dubovca. Pohvalio je rad DVD-a na preventivi i razvoženju vode u sušnom periodu. Zaželio im je također puno preventive i ostvarenje svih zacrtanih planova.

Ivan Matosović uputio je pozdrave članovima i gostima, čestitao im na svim postignućima i na tome što održavaju tradiciju Društva svih 130 godina. Pohvalio je DVD Veliki Raven da spada u jedno od tri najstarija društva Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, uz DVD Poljanu i DVD Križevci. Naglasio je da se prošle godine započelo s osposobljavanjem novi vatrogasnih kadrova.

„Imamo 15 novih vatrogasaca, 42 nova vatrogasca I klase i 3 kandidata koji su završili tečaj za vatrogasnog časnika I klase. Plan je da se u 2023. godini dobije 80-ak novih vatrogasnih kadrova. Protekle godine obilježeno je 130. godina DVD Poljana, 90 godina DVD Erdovec, 70 godina DVD-a Gračina i 70 godina DVD-a Bukovje. Zahvalio je svima na postignućima uz želju da nastave raditi kvalitetno kao i do sada –  svih dosadašnjih 130 godina”, poručio je Matosović.

Igor Frbežar je pozdravio sve članove i goste u ime gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, Gradske uprave i Gradskog vijeća Grada Križevaca. Izvjestio je prisutne kako je Grad pomogao DVD-u oko uređenja doma, mjestu Veliki Raven oko postavljanja ulične rasvjete i uređenja dječjeg igrališta te lovcima oko uređenja njihovog doma. “Grad će također pomoći i nogometašima u uređenju njihovog doma. Uređen je i središnji trg, a autobusno stajalište će biti stavljeno u funkciju. Grad pohvaljuje rad mjesnog odbora na čelu sa Danijelom Srečecom”, istaknuo je Frbežar i čestitao DVD-u skoru 130-u obljetnicu i najavio sponzorstvo Grada u organizaciji proslave.