Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec održalo redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec, u subotu je održalo svoju redovnu godišnju skupštinu. Pored članovi DVD-ova iz Gregurovca, Majurca, Dijankovca i Križevaca, nazočili su križevački gradonačelnik Mario Rajn, zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević, županijski vijećnik Dubravko Picig i počasni član Stjepan Kušec.

Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Ivan Picig, Mladen Rešetar i Mirko Babić, a skupštinu je otvorio predsjednik Društva Dražen Ledinski.

Izvješće o radu i plan rada za 2023. godinu iznio je zapovjednik Društva Darko Arki istaknuvši kako imaju 79 članova. -Bili smo izrazito aktivni, vlastitih novaca utrošili smo 36 tisuća kuna za opremu, radne odore, zaštitne kacige i svečane odore. Zadovoljni smo financiranjem putem bodovanja te suradnjom s gradom i Vatrogasnom zajednicom – rekao je Arki i izrazio zadovoljstvo s osposbljavanjem kadrova i građevisnkim radovima.

-Završili smo s uređenjem spremišta i uredili dom fasadom. Ugradili smo kanalicu radi slivnih voda, a bilo je radova i u kuhinji. Odradili smo 90. obljetnicu Društva – kazao je Arki i dodao kako nisu imali intervencija.

-Formirali su dvije vatrogasne desetine za dva vatrogasna natjecanja. Bit ćemo uporni i dalje, vatrogastvo je naša tradicija, tako će i ostati – kazao je zapovjenik i napomenuo kako će u ovoj godini nastaviti s uređenjem doma i okoliša,

Sva izvješća usvojena su jednoglasno. Zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević kazao je kako križevačka Vatrogasna zajednica ima 33 aktivne članice. – DVD Erdovec je jedno od boljih društava i dalje ćemo pratiti vaš rad, a budući da sam koordinator mjesnih odbora moram spomenuti da će krenuti uređenje groblja od 1. srpnja. Ove godine treba završiti zapadnu stranu fasade i treba navoziti cestu Lemeš-Erdovec, a trebalo bi urediti i raspelo – rekao je Martinčević i napomenuo kako je krenulo uređenje prometnice od Erdovca prema Gregurovcu.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn čestitao je vatrogascima Dan grada Križevaca. -Uvijek mi se drago ovdje odazvati, jer radite dobro. Okruglu obljetnicu ste proslavili i veselim se budućim godinama suradnje – poručio je gradonačelnik.

Na kraju skupštine vatrogasci su primili uvjerenja, zahvalnice i priznanja.