Održana godišnja skupština DVD-a Novaki Ravenski

Dobrovoljno vatrogasno društvo Novaki Ravenski osnovano je 12. travnja 1933. godine i od tog datuma, pa do danas DVD djeluje ponajprije na području mjesta Novaki Ravenski, ali i u sklopu Požarnog odreda Raven, te Vatrogasne zajednice Grada Križevaca.

U subotu su članovi tamošnjeg DVD-a održali redovnu godišnju skupštinu, a iscrpna izvješća usvojena su jednoglasno.

Tajnica Društva je Mateja Kolenić, blagajnica Mirela Sobota, zapovjednik Društva je Goran Ružić, a predsjednik DVD-a Novaki Ravenski Miljenko Sobota.

Skupštini su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar i počasni predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Ivan Mužić.

U planu rada istaknuta je proslava 90. obljetnice humanog rada i djelovanja DVD-a Novaki Ravenski, nabavka barem 100 stolica, popravak navalnog vozila, održavanje većeg broja vježbi i izvršavanje komplettnog pregleda opreme. DVD Novaki Ravenski u ovoj godini planiraju sudjelovati sa što većim brojem vatrogasaca na natjecanjima,

Ivan Mužić je uputio čestitke Društvu na kvalitetnom raduu svoje i u ime predsjednika Vatrogasne zajednice Miroslava Petračije i zapovjednika JVP Križevci Marija Martinčevića. -Danas su čak tri vatrogasne skupštine pa nisu svi mogli biti ovdje. Na predsjedništvu smo raspravljali o autocisterni i donijeli smo zaključak da se vozilo dodjeli DVD-u Novaki Ravenski. Dobri ste na natjecanjima, a održat ćemo i odredsko natjecanje – poručio je Mužić.

Igor Frbežar uputio je pozdrave i u ime gradonačelnika Marija Rajna i njegovog zamjenika Danijela Šaška, Gradske uprave i Gradskog vijeća. –Čestitam vam 90. obljetnicu Društva. Grad Križevci je omogućio postavljanje javne rasvjete u mjestu, a odobren je projekt sanacije mosta u suradnji sa ŽUC-om Zagrebačke županije – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca.

Dodijeljene su zahvalnice i diplome članovima DVD-a Novaki Ravenski, a uručio ih je Ivan Mužić.