Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Dubovec ponovo kreće s radom

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Dubovec održalo je u nedjelju svoju izbornu skupštinu. Skupštinu je vodilo radno voditeljstvo na čelu s Nevenom Borošom koji je uvodno pozdravio tajnika Vatrogasne zajednice grada Križevaca Ivana Matosovića i sve prisutne.

Na skupštini je donesen i jednoglasno prihvaćen Statut društva i poslovnik o radu skupštine i ostalih tijela, a članovima Društva pojasnio ga je tajnik Vatrogasne zajednice Ivan Matosović.

Izvješće upravnog odbora podnio je Neven Boroša naglasivši kako su se Upravni i Nadzorni odbor te ostali članovi Društva sastali u travnju ove godine i donijeli odluku da nakon 4 godine neaktivnosti društvo ponovo počne s radom. -Velika nam je želja sanirati kuhinju u domu, odnosno prostoriju gdje ćemo održavati sastanke ali i kao mjesto za druženje. Planiramo što više svojih članova slati na školovanje, kako bi Društvo imalo što više educiranih vatrogasaca – poručio je.

Sva izvješća na skupštini usvojena su jednoglasno.

Dosadašnje vodstvo Društva jednoglasno je razriješeno dužnosti, a izglasano je novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Neven Boroša, a za njegovog zamjenika Domagoj Bogdan. Svi članovi novog vodstva jednoglasno su potvrđeni natpolovičnom većinom članova. Za zapovjednika Društva izabran je Dragutin Kralj a za njegovog zamjenika Stjepan Boroša.

U ime Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, sve prisutne je pozdravio tajnik Ivan Matosović. -Čestitam vam što ste ponovo pokrenuli rad Društva nakon 4 godine. Trebali bi formirati ekipu za buduća natjecanja i poslati svoje članove na osposobljavanje za vatrogasce. Želim vam da se uključite u sve aktivnosti Vatrogasne zajednice Grada Križevaca i da radite po donijetom planu. Mi ćemo vam pružiti maksimalnu potporu, a vi budite uporni i nastavite sa radom – poručio je Matosović.