Dubravska Vatrogasna zajednica održala redovnu godišnju skupštinu

U domu DVD-a Mostari održana je skupština Vatrogasne zajednice Općine Dubrava na kojoj su nazočili saborski zastupnik i općinski načelnik Tomislav Okroša, direktor Dombre 1094 Ante Grizelj, predsjednik Općinskog vijeća Darko Rajtar te ispred tvrtke Vatropromet Goran Radojčić.

Spomenimo da je predsjednik dubravske Vatrogasne zajednice Dejan Korman, a zapovjednik Tomislav Leboš. Sva izvješća usvojena su jednoglasno, a izvješće i plan za 2023. godinu iznio je tajnik Zajednice Krunoslav Markonić istaknuvši nabavu i održavanju vatrogasne opreme i sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima. -Prošle godine nabavili smo opreme za 60 tisuća kuna, a Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije nam je uplatila 20 tisuća kuna. Vozila su stalno spremna za intervenciju – rekao je Markonić dodavši kako imaju više od 500 vatrogasaca i 100-injak vatrogasaca s liječničkim pregledom.

-Najstarije društvo Mostari ima 130. godina, a DVD Dubrava će u lipnju proslaviti 130. rođendan. Na izbornoj skupštini Tomislav Leboš izabran je za zapovjednika, a Dejan Korman za predsjednika. Ivan Benjak izabran je za potpredsjednika, a za zamjenika zapovjednika Mario Plantak – poručio je tajnik.

Pogledajte u videu što je još rekao tajnik Vatrogasne zajednice Općine Dubrava.

Zapovjednik Tomislav Leboš rekao je kako na području Zajednice djeluje osam društava. -U prošloj godini imali smo 34 intervencije, od toga 17 požarnih. Na interevencijama je sudjelovalo 159 vatrogasaca – istaknuo je,

Na skupštini je istaknuta i dobra financijska situacija Zajednice.

Čestitke na radu Zajednice uputili su predsjednik dubravskog predstavničkog tijela Darko Rajtar, ispred Vatroprometa Goran Radojčić te direktor Dombre 1094 Ante Grizelj koji je dodatno pozvao na još veće zajedništvo.

Na kraju skupštine pozdravne riječi uputio je saborski zastupnik i načelnik Tomislav Okroša. -Pozdrave upućujem i u ime predsjednika Zajednice Dejana Kormana koji je poslovno odsutan, predsjednika HVZ-a Ante Sanadera, predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavka Povrlišeka te zapovjednika županijske Zajednice Darija Kezerića. -Prošli smo osam skupština dobrovoljnih vatrogasnih društava. Dižemo sredstva sa 100 na 150 tisuća kuna, odnosno na 20 tisuća eura. Vjerujem da ćemo dobiti i novo navalno vozilo za općinsku Vatrogasnu zajednicu – rekao je Okroša i zahvalio vatrogascima na svim aktivnostima koje provodi Općina, a vatrogasci pomažu.