GOTOVO JE GOTOVO Studentima Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima svečano uručene diplome

U velikoj dvorani Hrvatskog doma održana je svečana podjela diploma studentima koji su završili studij prema programu Preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda i Specijalističkih diplomskih stručnih studija na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima.

Dekanica Visokog gospodarskog učilišta Marcela Andreata-Koren studentima je poručila:

– Vi ste posljednja generacija koja je završila studij na Visokom gospodarskom učilištu jer će studenti nakon ove promocije studij završavati na Veleučilištu u Križevcima. Najveća promjena je vezana za titulu studenata koji završavaju diplomski studij. Promjena je to koju čekamo dugi niz godina. Titula stručni specijalist odlazi u povijest i studenti koji završe stručni diplomski studij dobivaju titulu magistar struke. Prekrasno vas je vidjeti na ovom svečanom činu koji se pamti cijelog života. To je potvrda i priznanje vrijednog rada vas studenata, vaših obitelji i svih onih koji su vam pružali podršku tijekom studija, ali i uloženog truda profesora i ostalih djelatnika Učilišta. Najvažnije je da ste imali cilj i vjerovali u njega te da ste došli do završetka studija.

Budite ponosni na sebe i čestitam vam. Za one koji žele ulagati u sebe i svoje znanje, Učilište nudi iznimno velike mogućnosti za razvoj svakog studenta. Budite i dalje odgovorni i profesionalni na svojim radnim mjestima, ali i kritični nastrojeni u pravcu poboljšanja svijeta oko sebe. Nema većeg ponosa kada vidite uspješne poslovne ljude, a znate da su studij završili na Visokom gospodarskom učilišta. Studij ste završili u kolijevci poljoprivrednog školstva u Hrvatskoj i šire, s tradicijom obrazovanja dužom od 162 godine – poručila je Marcela Andreata-Koren.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren čestitao je studentima i zahvalio profesorima i roditeljima.

– Poljoprivredno školstvo, posebice visoko školsko obrazovanje, jedan je od ponosa Križevaca i Koprivničko-križevačke županije. Poljoprivredno školstvo i Visoko gospodarsko učilište su nešto što Križevce izdvaja od ostalih i čini ga važnim na karti Hrvatske, pa i šire. Razdoblje od 162 godine govori u prilog tomu da su se ovdje rađale mnoge osobe koje su doprinijele razvoju poljoprivrede. Neupitno je da je upravo poljoprivreda i proizvodnja hrane najstarija djelatnost. Svi vi koji ste odlučili svoj život posvetiti toj djelatnosti možete biti ponosni i osjetiti odgovornost u tome. Najvažniji alat u obradi zemlje i proizvodnji hrane je upravo znanje, a to je ono što ste dobili na Visokom gospodarskom učilištu. Uvjeren sam da ćete taj alat uspješno koristiti u svojem radu i životu. Iskrene čestitke na završenom studiju, vjerujem da ćete dati velik doprinos razvoju sredina iz kojih dolazite i cjelokupnog društva – rekao je Koren.