Križevačkom KTC-u Povelja Grada Đurđevca

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su donijeli odluke o javnim priznanjima, a Povelju Grada Đurđevca primit će i križevački KTC.

Trgovačko društvo KTC d.d. sa sjedištem u Križevcima, posluje punih 30 godina. Zapošljava oko 1500 djelatnika, a svoje trgovačke centre ima u 26 gradova u Republici Hrvatskoj.

Osnovna djelatnost tvrtke je trgovina – u supermarketima, poljoljekarnama i na benzinskim postajama. Uz trgovinu, KTC se bavi ugostiteljstvom i turizmom.

KTC supermarket u Đurđevcu poslovao je punih 13 godina, a krajem 2022. godine u neposrednoj blizini starog supermarketa otvoren je potpuno novi suvremeni trgovački centar, u čijem se sastavu nalazi supermarket na 1200 m2, benzinska postaja i caffe bar.

Prostor supermarketa je moderno uređen i prilagođen najvišim trgovačkim standardima, a kao dodatna ponuda za potrošače otvorena je benzinska postaja i moderan caffe bar s terasom. Pored navedenog, na staroj lokaciji KTC supermarketa početkom 2023. otvorena je suvremena poljoljekarna s vrtnim centrom.Ukupna investicija u Đurđevcu iznosila je 4,5 milijuna eura, a tvrtka u Đurđevcu zapošljava 44 djelatnika.

Za doprinos razvoju gospodarstva Grada Đurđevca i otvaranju novih radnih mjesta, trgovačkom društvu KTC d.d. dodjeljuje se javno priznanje Povelja Grada Đurđevca.